Bytt til sommerdekk

Se våre tips

Frist for bytte av dekk?

Fristen for bytte av sommerdekk er til og med første søndag etter 2.påskedag - 16.april 2023. 
I Nordland, Troms og Finnmark er datoen satt til 1.mai.

På tide med dekkskift

Vi må ikke glemme å sko bilen riktig. Det er mye snakk om dekk, mønsterdybde og lufttrykk på vinteren, men dette er vel så viktig også på sommeren. Selv om vi kan anse tørr asfalt som optimalt for trafikksikkerheten må vi fremdeles stille strenge krav til dekkene vi bruker. Bremselengden på våt asfalt er spesielt der vi ser forskjellen mellom gode og dårlige dekk. 

Mønsterdybde

Kravet til mønsterdybde på sommerdekk er minimum 1,6 mm, men det anbefales minst 3 mm. Husk også å sjekke luftrykket. Da dekkene helst skal være kalde når du måler luftrykk vil det være en gode ide å gjøre dette rett etter dekkskift. Er du usikker på hvilket lufttrykk du skal ha vil det ofte være synlig på innsiden av tanklokket, i døra på førersiden eller i instruksjonsboka. 

Shell tipser

Vi har fått bilekspert, Atle Gulbrandsen, til å dele sine beste tips med deg. Her kan du lære alt fra pakking av bil,  sittestilling, oljesjekk til hvordan du lett kan finne riktig lufttrykk til din bil.

Ta vare på bilen din

I de aller fleste tilfeller er bilen vår dyreste eiendel, etter bolig. For å begrense verditapet og øke levetiden er det derfor viktig å ta vare på bilen. Ved å holde deg til bilens serviceintervall og følge med på oljenivået er mye gjort, men husk også at både lakk og understell er i konstant kontakt med naturkreftene. Vi anbefaler derfor å vaske bilen regelmessig. 

Bilvask som er bra for miljøet

Med Norgesvask fra Shell får du en ren og pen bil som beskytter både lakken og miljøet. Våre vaskeprogram bruker kun svanemerkede produkter fordi vi er opptatt av å satse på miljøvennlige løsninger, uten at det går på bekostning av kvalitet eller pris. 

Våre vaskeprogram

Norgesvask renest

Renest

 

Høytrykksvask
Skånsom børstevask
Sesongvask
Hjulvask
Voks og avrenning
Underspyling
Ekstra forvask
Polering
Dobbel polering

Norgesvask renere

Renere

 

Høytrykksvask
Skånsom børstevask
Sesongvask
Hjulvask
Voks og avrenning
Underspyling
Polering
 

 

Norgesvask børsteløs

Børsteløs


Høytrykksvask
Sesongvask
Hjulvask
Voks og avrenning
Underspyling
Ekstra forvask