Gjør bilen vinterklar

Se våre tips

Vask bilen regelmessig

I de aller fleste tilfeller er bilen vår dyreste eiendel, etter bolig. For å begrense verditapet og øke levetiden er det derfor viktig å ta vare på bilen. Ved å holde deg til bilens serviceintervall og følge med på oljenivået er mye gjort, men husk også at både lakk og understell er i konstant kontakt med naturkreftene.

Saltet fra veien tærer på lakken, og for å unngå dette anbefaler vi derfor å vaske bilen regelmessig Med Norgesvask hos Shell får du også underspyling av bilen, som er viktig for å unngå at saltet blir liggende på bilens understell.

Dekkskift og lufttrykk

Det er veldig viktig at dekkene dine er i god stand, spesielt når det blir glatt på veiene. Kravet til vinterdekk er at det skal være minimum 3 mm mønsterdybde, men det anbefales med 4 mm. Gummien som brukes i dekkene er ferskvare, og dekkene har faktisk en "best før"-dato står på dekksiden. De fire siste siffrene i DOT-koden oppgir hvilken uke og år dekket ble produsert. 2215 betyr for eksempel at dekket ble produsert i uke 22, år 2015. Dekkets levetid varierer ut i fra kjørestil og kjørelengde, men vil ved normalt bruk vare i tre til fire sesonger.

Husk viktigheten av å kontrollere lufttrykk etter dekkskift. Dersom du skifter dekk selv vil det også være nødvendig å etterstramme dekkene etter noe kjøring. Riktig lufttrykk fra din bilprodusent finner du i instruksjonsboka, og ofte også på innsiden av førerdøra eller tanklokket. Husk å justere lufttrykket ut i fra bilens vekt og bruk. En bil med kun fører og lite bagasje krever ofte mindre luft enn en bil med fører og fire passasjerer på vei til hytta. Sjekk derfor dette nøye i bilens instruksjonsbok. 

 

Husk å bytt til vinterspylervæske - les hvorfor

Har du sørget for å klargjøre hele bilen for vinteren? Det er fort gjort å ikke tenke på frontrutene, men i vinterhalvåret er det spesielt viktig med god og trygg sikt ut av frontruta. Det er dessuten veldig enkelt å ha dette i orden! Med Cleanline spylervæske fra Shell får du spylervæske både for vinter og sommer. Vinterspylervæsken innholder både såpe og frostsikringsvæske, samt konsentrat med frysepunkt helt ned til – 65 ˚C. På denne måten får du både rene frontruter og du unngår  samtidig at spylervæsken fryser på ruta eller i bilens spylesystemer. 

Husk at det også er viktig å bytte vindushviskere jevnlig, gjerne minst en gang i året ved normal kjøring, og det er spesielt viktig med gode viskere på høsten og vinteren når sola går ned tidligere og sikten reduseres betydelig. Vindusviskere skal ikke brukes som isskrape, da gummien på viskerne fort blir slitt og ineffektive.

Bilvask 5 for 3

Vask bilen regelmessig!

Beskytt lakken

 

Det er viktig å vaske bilen ofte, spesielt på vinteren når veiene er saltet. Salt tærer på lakken, for å unngå dette bør du vaske bilen din regelmessig.

Hos Shell får du et unikt tilbud på bilvask, kjøper du 5 bilvask, betaler du kun for 3.

Vaskehall

Hold bilen ren i vinter med

Norgesvask XL

Vinteren går hardt utover bilens lakk og understell. Derfor har vi utviklet Norgesvask XL, vår beste bilvask. Med spesialtilpasset kjemi for den norske vinteren og et innholdsrikt vaskeprogram er Norgesvask XL din bils beste venn.

Med Norgesvask-konseptet bruker vi svanemerkede vaskemidler, noe som vil si at den ikke inneholder helseskadelig eller allergifremkallende stoffer. Norgesvask-XL har også en 100% fornøyd garanti. Det betyr at du som kunde får en ny vask dersom du ikke er fornøyd med resultatet!

Våre vaskeprogram

Norgesvask XL_logo

Norgesvask XL

 

Høytrykksvask
Skånsom børstevask
Sesongvask
Hjulvask
Voks og avrenning
Underspyling
Ekstra forvask
Polering
Dobbel polering

Norgesvask børsteløs

Børsteløs


Høytrykksvask
Sesongvask
Hjulvask
Voks og avrenning
Underspyling
Ekstra forvask
 

 

Norgesvask +

Norgesvask +

 

Høytrykksvask
Skånsom børstevask
Sesongvask
Hjulvask
Voks og avrenning
Underspyling
Polering
 

 

Norgesvask

Norgesvask


Høytrykksvask
Skånsom børstevask
Sesongvask
Hjulvask
Voks og avrenning

 

Shell tipser

Vi har flere nyttige tips som kan være lurt å ta en titt på før man setter seg i bilen.