Oppbyggingen av nye Shell-stasjonen på Lonelier

St1 Norge bygger i disse dager en ny Shell-stasjon langs nye E39 ved Lonelier utenfor Kristiansand. – Dette blir en energistasjon for fremtiden, sier Bård Granerud, etableringssjef i St1 Norge AS.  

Det var i fjor Nye Veier AS tildelte konsesjonskontrakten for etablering og drift av døgnhvileplass og veiserviceanlegg på Lonelier til St1, og nå er byggingen i full gang.  

-Det går unna for fullt, og planen er å åpne i begynnelsenmidten av mai, forteller Bård Granerud.  

Topp moderne fasiliteter 

I tillegg til en stor døgnhvileplass for lastebiler blir det bygget en topp moderne Shell-energistasjon med solceller på taket, butikk med et bredt utvalg på mat og drikke i tillegg til sitteplasser innvendig, egne dusjer og toaletter for yrkessjåførene, treningsapparater, lekeapparater og hundeluftegård.  

-Vi skal ha 16 hurtigladeplasser på stasjonen, og på sikt skal vi også ha ladeplasser for lastebiler. Det blir også en pendlerparkering på området med lademuligheter, og noe av det beste med Lonelier er potensialet for fremtiden. Den nye stasjonen vil i tillegg til lading og flytende drivstoff ha et bredt matutvalg med tilhørende sittegrupper. 

Bygging av Lonelier

- Fremtidsrettet stasjon 

St1 disponerer nemlig også en stor tomt på den andre siden av motorveien, hvor man kan tilby fremtidige energiløsninger. 

-For det første er denne Shell-stasjonen fremtidsrettet fordi den er etablert langs en helt ny vei, der folk ferdes. Vi må være til stede der folk kommer til å ferdes nå og i årene fremover, og det er viktig med en døgnhvileplass for å legge til rette for sikker veitransport.  

-For det andre vet vi ikke hvordan energimiksen kommer til å bli i fremtiden. Vi i St1 er uansett klare for det som måtte komme, og derfor har vi området rett på andre siden av veien hvor vi kan etablere nye energiløsninger, avslutter Granerud.

Her kan du se illustrasjoner og få en sniktitt av nye Shell-stasjonen Lonelier 

Lonelier stasjonen ligger langs den nye E39 mellom Kristiansand og Mandal

Kart over hvor Lonelier ligger

 

arrow-right
Forrige
Fra 1. april kan du få E10 på tanken hos Shell

22.03.23

Neste
Lanserer ny app – det har aldri vært enklere å vaske bilen

31.03.23

Relaterte artikler

Les alt