St1 får bygge Shell-energistasjon ved nye E39

Inkludert i kontrakten med Nye Veier er også etablering og drift av døgnhvileplass for større kjøretøy. Anlegget skal plasseres ved Lohnelierkrysset langs den nye E39 mellom Kristiansand og Mandal som åpnes våren 2023.

St1 eier og driver Shell-stasjoner i Norge, og det nye anlegget vil i likhet med flere av de andre nye stasjonene til St1 innby til en aktiv rast for yrkessjåfører, familier og deres firbente venn. På det store uteområdet er det planlagt både treningsapparater, lekeplass, sitteplasser og hundeluftegård.

«Vi er spesielt glade for at det er vårt fokus kvalitet og sikkerhet for gjestene som fremheves i tildelingen», sier etableringssjef i St1, Bård Granerud. Han understeker at det i besvarelsen til Nye Veier var lagt stor vekt på trafikksikre løsninger hvor blant annet store og små kjøretøy holdes adskilt.  

Bård Granerud

«Tildelingen gikk til St1 siden de var tilbyderen som i en helhetsvurdering hadde den høyeste kvaliteten på service- og tjenestetilbudet til brukerne. Herunder kunne St1 også vise til høy grad av trafikksikkerhet i løsningen sin. Godt tilrettelagte uteområder bidrar til gode pauser for alle som benytter anlegget», sier Magne Bye, leder for grunnverv og forvaltning i Nye Veier.

Fylleanlegg for tungtransport og plass til nye energiformer

I kontrakten med Nye Veier vil St1 også ha nødvendig areal for å kunne tilby nye energiformer som for eksempel biogass, hydrogen og ladning for tungtransport på sikt.

Ved døgnhvileplassen blir det etablert et fylleanlegg for tungtransport.

«Det er underskudd på døgnhvileplasser og vi er veldig glade for at Nye Veier prioriterer dette langs nye hovedfartsårer. Her får vi et viktig tilskudd til vårt nasjonale nettverk av fyllepunkter for tungtransport, hvor sjåførene både kan trene, dusje, spise og hvile. For oss som jobber med CO2 bevisst energi er det ekstra hyggelig at det er satt av ekstra områder for fornybare alternativer, og vi vil snart begynne jobben med å se hva vi kan få til i forbindelse med denne nye energistasjonen», sier Jonas Bæk som er markedsansvarlig for bedriftskundemarkedet.

Historisk stasjon

Retaildirektør Anita Bakås Sørlundsengen forteller at stadig flere av selskapets Shell-stasjoner har et godt ladetilbud til elbilisten, men at stasjonen på Lonelier blir en historisk stasjon i porteføljen.

«Ja, her har vi for første gang plassert pumpene for flytende drivstoff på siden av stasjonen, mens ladepunktene kommer foran inngangen. Vi er jo en bransje i utvikling, så kanskje det er slik alle fremtidens energistasjoner vil se ut», sier hun.

Anlegget vil stå klart våren 2023 og være døgnåpent.

«Vi er veldig takknemlig for at Nye Veier valgte oss. Vi gleder oss til å kunne etablere dette flotte anlegget til glede for gamle og nye kunder», avslutter Sørlundsengen.

Anita Sørlundsengen

arrow-right
Forrige
Real hamburger med anguskjøtt

22.05.22

Neste
Kundemagasinet REFUEL blir St1 Stories

23.05.22

Relaterte artikler

Les alt