Shell og EL-racing. Hvorfor?

Shell er en av hovedsamarbeidspartnerne til Nissan i det elektriske racingmesterskapet Formel E. Noen lurer kanskje på hvorfor? 

Hvorfor sponser Shell elektrisk racing?

Shell har vært involvert i motorsport i en årrekke, men det er jo først og fremst forbrenningsmotorer man forbinder med oljeselskapet Shell. Likevel er Shell nå tungt inne i Formel E, som er et slags Formel 1 med elektriske biler. 

-Vi deler Formel E sitt ønske om å utvikle tekniske løsninger på racerbanen og som kan overføres til gata. Akkurat som med Formel E har også vår satsing på ladenettverket Shell Recharge vært en stor suksess, hvor vi nå installerer et nytt ladepunkt i snitt hvert 20. minutt, forteller Istvan Kapitany, Global Executive Vice President Shell Mobility, til den offisielle nettsiden til Formel E. 

Shell og Formel-E

Formel E så dagens lys i 2014, og kjører gateløp i store byer som New York, London og Seoul. Bilene er helelektriske, veier 900 kg og har rundt 350 hestekrefter. Neste år kommer det nye biler som vil være enda kraftigere. Av bilfabrikker som deltar finner vi Nissan, Porsche, Mercedes, Jaguar og DS, og flere førere som tidligere har kjørt Formel 1 deltar i mesterskapet. 

Shell bruker også Formel E til å teste ut smøremidler for elektriske biler som transmisjonsolje og kjølevæske. 

-Vår ambisjon hos Shell er å være verdens ledende leverandør av drivstoff og smøremidler, og når det gjelder smøremidler er målet å være ledende også for elektriske kjøretøy, avslutter Kapitany.

Årets Formel E-mesterskap ble vunnet av Stoffel Vandoorne i Mercedes, som tidligere har kjørt Formel 1. Neste års mesterskap starter i Mexico City den 14. januar. 

arrow-right
Forrige
St1 skal bygge et raffineri for oppgradering og kondensering av biogass i Sverige

16.08.22

Neste
Hyundai forlenger med Shell

09.09.22

Relaterte artikler

Les alt