Formel 1, Shell og Ferrari prat med Atle Gulbrandsen

Vi har fått en eksklusiv prat med Viaplays Formel 1-ekspert Atle Gulbrandsen, som forteller om hvordan Shell bidrar til Ferraris suksess, og avslører hvem han tror kommer til å vinne årets verdensmesterskap i Formel 1.

- Enorm interesse for Formel 1

Atle Gulbrandsen har kommentert Formel 1 på norsk TV siden 1997, og opplever nå at Formel 1-interessen er større enn noensinne. F1- kommentatoren sier han merker interessen både på seertall og i hverdagen.

Interessen for F1 er enorm nå, og det virker innimellom som «alle» ser på Formel 1 i Norge. Det er selvsagt ikke riktig, men vi har tidoblet seertallene våre på noen løp og har noen seertall som er helt eksepsjonelle med tanke på at Formel 1 går på betal-TV. For min egen del, som har holdt på med dette i 25 år, så er det en helt annen hverdag. Jeg blir oppringt av journalister i snitt mer enn en gang om dagen, og jeg blir stoppet på butikken av vilt fremmede for å snakke om Formel 1. Og det er veldig gøy.


Videre legger Gulbrandsen til at det er en dårlig skjult hemmelighet at en viss serie hos en av de største strømmetjenestene er årsaken til at interessen for Formel 1 har tatt av de siste årene:

Det er flere årsaker til det, men hovedgrunnen er definitivt Netflix-serien Drive to Survive. Den har gjort at interessen for F1 har eksplodert over hele verden. Plutselig har folk fått et innblikk bak kulissene i det som tidligere har vært en veldig lukket idrett. Når Formel 1 i tillegg har bydd på svært mange spennende løp de siste årene, så har det gjort at folk har blitt hektet

Atle Gulbrandsen: Formel 1 kommentator

Dennis Hauger kjører Formel 1 i 2024

Det er ikke bare Netflix som har en finger med i spillet når Formel 1 eksperten prøver å forklare den store interessen for den aller høyeste klassen av internasjonal racing her til lands:

I Norge har interessen økt spesielt mye på grunn av Dennis Hauger, som vant Formel 3 i fjor og som kjører Formel 2 i år.


Kan Dennis Hauger bli Norges første F1-fører?

Jeg tror det. Han er definitivt god nok, og mitt tips er at han vil være helt i toppen av Formel 2 i 2023, og således klar for Formel 1 i 2024. Men det er ikke enkelt, for det holder ikke bare å være god; det må også være en ledig plass til deg i Formel 1.

Shell viktig for Ferrari-suksess

Shell og Ferrari har hatt et tett samarbeid i en årrekke. Faktisk, så må vi helt tilbake til 1951 da Ferrari tok sin første seier i Formel 1 sammenheng, vant den italienske giganten med en 4.5 liters motor og drivstoff fra Shell. Under årets sesong opplever Scuderia Ferrari suksess med ny motor … og drivstoff fra Shell:

Ferrari selv sier det tette samarbeidet med Shell er svært viktig, og at både drivstoffet og smøreoljene er en av årsakene til at motoren deres nå fungerer så bra. Det legges ned enorme ressurser i forskning og utvikling når det kommer til drivstoff og smøreoljer i Formel 1.


Så, tror du Ferrari etter mange års tørke å vinne årets Formel 1-sesong?

Det er vanskelig å si så tidlig i sesongen, men jeg tror det blir en tøff kamp mellom Charles Leclerc og Max Verstappen i Red Bull. Leclerc har startet best, men om jeg skal være ærlig tror jeg nok Verstappen tar han utover i sesongen. Jeg tror også Red Bull vinner konstruktørmesterskapet, men de får nok tøff konkurranse fra Ferrari.


Kilder:

https://www.shell.com/about-us/shell-motorsport/shell-and-ferrari/innovation-partnership-with-scuderia-ferrari.html

arrow-right
Forrige
Iskald logistikk

19.05.22

Neste
Real hamburger med anguskjøtt

22.05.22

Relaterte artikler

Les alt