Oslo Kommune gir støtte til Biogass Energi for flytende biogassanlegg i Oslo

Oslo kommune har gitt støtte til Biogass Energi AS, som er et Joint Venture selskap mellom St1, Knapphus Energi og Nor-log gruppen, til å bygge et nytt anlegg for flytende biogass (LBG) på Åsland, langs E6 sør i Oslo. Dette blir det syvende planlagte fyllepunktet for LBG til Biogass Energi.

Les også: Jakten på de grønne energibærerne

Fra før av er det blitt klart at St1 sammen med Knapphus Energi og Nor-log, har tatt en investeringsbeslutning om å bygge 6 anlegg for flytende biogass i Norge innen 2024. Nå har Oslo Kommune kunngjort at de vil gi støtte til St1 til å bygge ytterligere et fyllepunkt for flytende biogass (LBG) i hovedstaden:

Det at vi nå har mulighet til å legge til et ytterligere fyllepunkt for flytende biogass til nettverket vårt er noe vi syntes er utrolig gøy, sier Alexander Andersen som er salgsansvarlig for Biogass i St1.

Blir det syvende LBG-fyllepunktet for Biogass Energi

Med et LBG fyllepunkt på Åsland i Oslo vil det sammen med et allerede planlagt fyllepunkt for LBG på Vestby dekke kjøringen mot Sverige. Andersen er glad at for at støtten kan dekke et viktig marked i Oslo-området:

Vi ser stor etterspørsel fra våre kunder på biogass i Oslo område, og nå med støtte fra Oslo kommune til å sette opp et nytt biogass anlegg på Åsland vil dette bidra til å gi kundene et bedre tilbud i et presset område for biogass.


Vurderer du å kjøre på biogass?
Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat


Hurtiglader for tungbil på nabotomten

Tomten for biogassanlegget på Åsland vil ligge i nærheten av St1 sine nye hurtigladere for tungtransporten, som Oslo kommune kunngjorde tidligere i år. Etableringssjef hos St1  Disse vil være på nabotomten av det nye LBG anlegget.

Det er utrolig positivt at kommunen og etaten er så fremoverlente når de lager en tilskuddsordning for nye energibærere som flytende biogass og hurtiglading for tungtransporten. Dette gjør at vi kan enklere erstatte det fossile, liter for liter, sier Bård Granerud, etableringssjef hos St1.

Biogass viktig for St1 sin energiomstilling

Biogass er ikke et ukjent terreng for St1 som selskap og spiller en stor rolle for St1 sin energiomstilling fra det fossile til det fornybare. I Sverige er St1 allerede store innen biogass og i moderlandet for selskapet er det nylig blitt kunngjort at det skal bygges LBG stasjoner.

Biogass spiller en betydelig rolle i St1s egen energiomstilling og bidrar til å redusere utslippene i transportsektoren. I Sverige er vi markedsleder innen biogassvirksomheten. Vi har nylig kunngjort at distribusjonen av flytende biogass (LBG) også vil utvides til Finland. Nå er det riktig tidspunkt å også gjøre markedsinngangen til Norge, sier Matti Oksanen, St1s direktør for gassektoren.

 

Les også: St1 planlegger å bygge Finlands største produksjonsanlegg for biogass.

arrow-right
Forrige
Vindkraft og energieffektivitet – fordelene med et stort vindkraftanlegg

26.07.23

Neste
Norske Shell-stasjoner blir omprofilert til St1

28.09.23

Relaterte artikler

Les alt