Ny daglig leder i Biogass Energi AS

Fredrik B. Christiansen er ny daglig leder for Biogass Energi AS. Selskapet er deleid mellom St1 Norge AS, Nor-log gruppen og Knapphus Energi AS.

Med skogbruk i bunn, og mange års erfaring i energibransjen, skal Fredrik nå lede den store satsningen for flytende biogass (LBG).
 

Les også: St1 sammen med Nor-log og Knapphus Energi skal bygge 6 anlegg for flytende biogass i Norge innen 2024
 

Fredrik er 51 år, opprinnelig fra Lørenskog, bor i Fetsund og har to voksne barn. Den store lidenskapen er ute i naturen, hvor mye av egentiden blir brukt på jakt og friluftsliv.

Fredrik startet i sin nye stilling i begynnelsen av oktober og Lørenskog-mannen var ikke i tvil da han så muligheten som daglig leder for joint venture selskapet lå ute:

"Da jeg så stillingsannonsen, tenkte jeg: Dette er meg! Med min kommersielle fremtoning og teknisk interesse følte jeg at rollen og stillingsbeskrivelsen var en perfekt match. Her tenkte jeg at jeg kunne kombinere erfaring og bakgrunn"

Skogbakgrunn, energibransjen og det energiomstilling

Fredrik har en bred erfaring fra skogbruk hvor han i mange år sysselsatte seg med kjøp og salg av tømmer, logistikk og produksjonsplanlegging. I energibransjen har han erfaring fra salg til bedriftskunder av alle typer energiprodukter, og flere år som markedssjef i truckdiesel-kjeden til YX/Uno-X.  

Nå er det nettopp skogbakgrunnen sammen med det grønne skifte i transportbransjen som gjorde at stillingen hos Biogass Energi AS trigget mest:

"Å få kombinere min tidligere bakgrunn fra skogen med den energiomstillingsprosessen i transportsektoren er veldig triggende."

Videre trekker Fredrik paralleller med skogbruk og produksjon av fornybar energi. 

"Fellesnevneren her er gjenbruk. Når man hogger skog så retablerer man skog i tillegg til at man bruker den til noe spesifikt - den blir ikke borte. Det samme gjelder med fornybar energi; vi bruker rester av noe til å skape noe nytt."

Eierstruktur og nytenkning viktig for rollen

I tillegg til at Christiansen kan ta i bruk sin kompetanse og langvarige erfaring fra skog og energibransjen inn i rollen som daglig leder for et biogasselskap, så er også eierstrukturen og nytenkning avgjørende faktorer for at han valgte stillingen:

"Det at det er et joint venture selskap med tre forskjellige eiere gjør det ekstra interessant, fordi hver av selskapene bringer med seg tre ulike kompetanseområder og mange spennende utfordringer."

"I tillegg var det viktig for meg å være en del av fremoverlent selskap som er søkende på nye energibærere og ønsker å være en del av energiomstillingen", forklarer nye daglige lederen 
 

-Én energibærer kan ikke erstatte det fossile alene

Etter mange år med salg av fossilt drivstoff i transportbransjen til ulike segmenter, begynner Fredrik å se en tydeligere trend for hvilke fornybare energibærere som passer til bestemte segmenter og trekker frem flytende biogass (LBG) som en viktig energibærer til deler av transportbransjen:

"Biogass vil være en viktig energibærer i enkelte deler av transportsektoren, spesielt LBG for langtransporten, mens jeg ser at andre benytter seg av komprimert biogass (CBG) til næringsdistribusjon og kortere avstander", forklarer den tidligere truckdiesel-selgeren før han avslutter:    

"Ingen energibærere vil kunne erstatte det fossile alene." 


Les også: Jakten på de grønne energibærerne

arrow-right
Forrige
Norske Shell-stasjoner blir omprofilert til St1

28.09.23

Neste
St1 Investerer i solenergi

29.11.23

Relaterte artikler

Les alt