Fra 1. april kan du få E10 på tanken hos Shell

Den nye standardkvaliteten for vår 95 oktan bensin vil fra og med 1. april være E10. E10 betyr kort og godt at bensinen kan innehold opp til 10 prosent bioetanol. Rund 95% av alle landets biler kan bruke denne kvaliteten, mens de øvrige kan fortsatt fylle bensin uten etanol ved å velge 98 V-Power.

Frem til nå er det bensinkvaliteten E5 (bensin med inntil fem prosent bioetanol) som har vært hovedproduktet for bensin i Norge.

Hittil har 16 europeiske land, deriblant Sverige, Danmark og Finland, allerede innført E10 som sitt bensinhovedprodukt. Med økte krav og forventninger til mer fornybart i drivstoffet, er det naturlig at vi i Norge også går i gang med å øke andelen bioetanol i bensin.

I løpet av kort tid vil du se at merkingen på bensinpumpene vil endres, slik at du kan se hvilken bensin som har E10. Alle bensinbiler fra etter 2011 kan bruke E10, men det er også mange flere. Her kan du sjekke om du kan fylle E10

Mer informasjon finner du her. 

Slik ser den nye merkingen ut. Bensin 95 oktan kan inneholde opp til 10 prosent bioetanol. Til tross for E5 merkingen på 98 V-Power Nitro+ inneholder denne bensinen ikke bioetanol. 

Bilde av pumper for bensin

arrow-right
Forrige
Pilot-brønner for geotermisk energi blir overlatt til vitenskapelig forskning

31.01.23

Neste
Oppbyggingen av nye Shell-stasjonen på Lonelier

23.03.23

Relaterte artikler

Les alt