Åpnet ny energistasjon for fremtiden

I dag åpnet den topp moderne energistasjonen Shell Lonelier utenfor Kristiansand. Shell Lonelier er en energistasjon og døgnhvileplass som ligger sentralt til langs nye E39. Her er fremtidens drivstoff satt i fokus.

I tillegg til tradisjonelt fossilt drivstoff er det installert 31 Elbil-ladere, hvorav 16 hurtigladere og 15 «vanlige» ladepunkter.  På sikt er det planlagt ladepunkter også for tungtransport.

«Vi er veldig takknemlig for at Nye Veier har gitt oss tilliten til å bygge og drifte det nye anlegget på Lonelier. Vi har i prosessen med å planlegge dette anlegget lagt vekt på gode løsninger for de forskjellige trafikantgruppene. Fokus har vært å legge til rette for hvile og påfyll av energi for alle», sier Bård Granerud, etableringssjef i St1.

Bilde av energistasjon med elbilladere under tak

En sentral del av området er satt av til døgnhvileplasser, og det er tilrettelagt med både toalett- og dusjfasiliteter til yrkessjåførene på stasjonsområdet.

St1 disponerer også en stor tomt på den andre siden av motorveien som er tiltenkt fremtidige energiløsninger, som er en viktig del av selskapets fremtidssatsing.

Både yrkessjåfører og andre kunder kan benytte seg av et bredt mattilbud, og det er sitteplasser både inne og ute. Utendørs er det både treningsapparater, lekeapparater, og en egen hundeluftegård.

Retaildirektør Anita Bakås Sørlundsengen var til stede på åpningen og sendte en stor takk til både Kristiansand kommune og Nye Veier for tilliten.

«Det er lagt veldig godt til rette for oss her, og vi er svært stolte og glade for dette anlegget. Her har vi en flott energistasjon med plass til alle kunder. I tillegg har vi områder rundt oss som kan gjøre det mulig å komplettere dette med ny alternativ energi i fremtiden. I dag åpner vi Norges mest moderne energistasjon på Lonelier», sa hun i sin åpningstale.

Administrerende direktør i Nye Veier, Anette Aanesland uttrykte i sin tale at området har blitt imponerende.

«Lonelier er blitt et imponerende kryssområde, som nå kompletteres med tidsriktige døgnhvileplasser, energistasjoner med god kapasitet og ladeinfrastruktur. Vi tror både yrkessjåfører og alle andre som ferdes på ny, sikker E39 vil finne glede i å fylle på med energi i dette området».

Stasjonen vil drives av retailer Øystein Krüger som gjennom selskapet Christiansand Service Stasjon AS allerede driver ytterligere fem Shell-stasjoner for St1 i sørlandsområdet. Det er foreløpig ansatt 15 personer på Shell Lonelier og butikksjef er Liv Marit Olsen.

Retailerdirektør Anita Sørlundsengen sammen med Ordfører Jan Oddvar Skisland og etableringssjef Bård Granerud.

Selve åpningen med høytidelig snorklipping ble utført av ordfører i Kristiansand, Jan Oddvar Skisland (Ap).

«Dette er faktisk min første åpning av en energi stasjon. Folk rundt meg har blitt litt forvirra og jeg har måttet forklare hva det er. Da går det opp et lys for folk, men jeg er helt sikker på at dette er en midlertidig reaksjon. I fremtiden vil ordførere i Kristiansand bare åpne energistasjoner, og jeg tror dette blir et eksempel til etterfølgelse når vi skal gi påfyll av energi til både mennesker og kjøretøy», sa Skisland.

arrow-right
Forrige
-HVO kan redusere CO2-utslippet med 60 prosent

10.05.23

Neste
Investeringsbeslutning tatt for å bygge seks biogass (LBG) fyllestasjoner i Norge

08.06.23

Relaterte artikler

Les alt