Bytte til sommerdekk? Se våre tips

Snart går vi offisielt inn i den andre vårmåneden og tiden for å bytte til sommerdekk har kommet - I allefall for store deler av landet. Fristen for bytte av sommerdekk er til og med første søndag etter 2.påskedag - 24.april 2022. I Nordland, Troms og Finnmark er datoen satt til 1.mai.

Vi må ikke glemme å sko bilen riktig. Det er mye snakk om dekk, mønsterdybde og lufttrykk på vinteren, men dette er vel så viktig også på sommeren. Selv om vi kan anse tørr asfalt som optimalt for trafikksikkerheten må vi fremdeles stille strenge krav til dekkene vi bruker. Bremselengden på våt asfalt er spesielt der vi ser forskjellen mellom gode og dårlige dekk. 

 

Krav til mønsterdybde 

God nok mønsterdybde på dekkene dine er utrolig viktig.Har du for lav mønsterdybde kan du for eksempel lett oppleve vannplaning. Kravet til mønsterdybde på sommerdekk er minimum 1,6 mm, men det anbefales minst 3 mm.

Lufttrykk

Husk også å sjekke luftrykket. Da dekkene helst skal være kalde når du måler luftrykk vil det være en gode ide å gjøre dette rett etter dekkskift. Er du usikker på hvilket lufttrykk du skal ha vil det ofte være synlig på innsiden av tanklokket, i døra på førersiden eller i instruksjonsboka. 

Er du usikker på hvordan du sjekker lufttrykket? Se videoen der Atle Gulbrandsen gir deg noen gode tips om hvordan du skal sjekke?

 

Husk vask og vedlikehold

I de aller fleste tilfeller er bilen vår dyreste eiendel, etter bolig. For å begrense verditapet og øke levetiden er det derfor viktig å ta vare på bilen. Ved å holde deg til bilens serviceintervall og følge med på oljenivået er mye gjort, men husk også at både lakk og understell er i konstant kontakt med naturkreftene. Vi anbefaler derfor å vaske bilen regelmessig. 

arrow-right
Forrige
Derfor anbefales drivstoffkort med chip

23.03.22

Neste
Her ligger alt til rette for en god pause mens du lader

05.04.22

Relaterte artikler

Les alt