St1 Investerer i solenergi

St1 fortsetter sine investeringer innen energiomstilling og utvider nå sin produksjonsportefølje for å inkludere en solenergipark i Risholmen, Göteborg (Sverige). Når anlegget er operativt i tredje kvartal 2024, vil det produsere fornybar strøm tilsvarende forbruket til omtrent 3 500 husholdninger* per år. Den produserte  strømmen vil bli tilkoblet og solgt på det kommersielle strømnettet.

Svea Solar har blitt kontrahert for å bygge solparken, og Sweco er tildelt oppdraget som prosjektledere for konstruksjonen. Når solparken er ferdig, vil den dekke 7 hektar land, ha en installert kapasitet på 9,5 MW og produsere 8,5 GWh per år.

Solenergi, i likhet med vindkraft, er et viktig skritt mot St1's visjon om å bli en ledende produsent og selger av CO2-bevisst energi.

"Delen av Risholmen-området der panelene vil være plassert, eies av St1, og det er en perfekt beliggenhet for solpaneler. Nærheten til sjøen betyr at vi får flere soltimer," sier Oskar Bengtsson, leder for strategiske prosjekter i St1 Refinery AB.

*Regnet ut fra gjennomsnittsforbruket på 2500 kWh per leilighet per år i Sverige.

arrow-right
Forrige
Ny daglig leder i Biogass Energi AS

25.10.23

Neste
Årets «koppe-bonanza» starter nå

30.11.23

Relaterte artikler

Les alt