Shell Brumunddal offisielt åpnet

En energistasjon for fremtiden: Her er elbillading sidestilt med bensin og diesel.

«Jeg vil takke dere for jobben dere har gjort for Ringsaker i mange år, og ikke minst for at dere også legger til rette for enda flere ladepunkter. Det er vi veldig glade for», sa ordfører i Ringsaker kommune Anita Ihle Steen (Ap) da hun offisielt åpnet Shell Brumunddal.

Allerede i februar ble den nye energistasjonen Shell Brumunddal åpnet for kunder, men på grunn av høy koronasmitte, måtte festen utsettes. Men etter måned var det endelig klart for snorklipping, taler og blomster for å feire den nye stasjonen som har fått en svært sentral plassering ved E6.

«Det er i alle disse store og små sakene vi bygger fremtidens Ringsaker og fremtidens Innland. Og når man kommer inn her forstår man at man går en lys fremtid i møte», sa ordføreren og trakk fram blant annet stasjonens beliggenhet som en sentral møteplass.

«Dere skaper en møteplass, ikke bare for oss som bor her, men ikke minst en plass å stoppe for de som kjører forbi. Og hvis dere kan hjelpe oss til å få dem til å bli litt lenger er vi også veldig glade for det».

Det er energiselskapet St1 som eier og driver landets Shell-stasjoner og retaildirektør Anita Sørlundsengen i St1 fremhevet i sin tale hva som kjennetegner en moderne energistasjon.

«Den skal legge rette for at folk på farta får både hvile, spise og bevege seg litt. Her på Shell Brumunddal har vi en butikk som er et moderne spisested med tilbud til alle – ung og gammel og for alle spisepreferanser. Det er ikke lenger slik at det kun er pølser; her har vi salater, glutenfritt, gode matpakker og annet som gjør det lett å gjøre gode valg», sier hun. Et annet sentralt poeng er sidestilling av elbillading med flytende drivstoff.

«Vårt mål i St1 er å erstatte fossilt drivstoff med fornybar energi – liter for liter. Flytende drivstoff vil fortsatt være viktig lenge, men heldigvis inneholder dagens flytende drivstoff mye biodrivstoff som gjør utslippene lavere enn tidligere. Her på Shell Brumunddal har vi flere ladepunkter enn drivstoffpumper, og vi har også ladepunkter under tak i kjørebanen», avslutter Sørlundsengen.

Les mer om Shell Brumunddal her: https://www.st1.no/brumunddal

I september åpnet vi også Shell Klett: https://www.st1.no/dette-er-Shell-klett  

arrow-right
Forrige
St1 og Horisont Energi ser etter tomt i Finnmark for produksjon av grønn ammoniakk

03.03.22

Neste
Informasjon til våre kunder: St1 bruker ikke russisk råolje i produksjon av drivstoff

07.03.22

Relaterte artikler

Les alt