Kan Formel 2-fører Dennis Hauger ende opp i Ferrari?

Hvordan skal Dennis Hauger komme seg til Formel 1? Og kan han en dag ende opp i en Shell-sponset Ferrari? Vi spurte Norges Formel 1-kommentator Atle Gulbrandsen.

Dennis Hauger har sammen med Netflix-serien Drive to Survive skapt Formel 1-feber i Norge. Hauger har allerede vunnet løp i Formel 2, og mange håper han skal bli Norges første Formel 1-fører. Men er det i det hele tatt mulig? Vi spurte Viaplays F1-kommentator, Atle Gulbrandsen.

-Ja, er det korte og enkle svaret. Og jeg tror faktisk Dennis Hauger kommer til Formel 1.

St1: Men koster det ikke fryktelig mye penger å komme til Formel 1?

Atle: Ja og nei. Det koster mye penger å kjøre klassene under Formel 1, men Dennis har vist så gode resultater at både Red Bull og andre sponsorer har tatt regningen. Så er det de som kjøper seg en plass i F1, men det er ikke aktuelt for Dennis. Om Dennis kommer til F1, så er det fordi han fortjener det basert på meritter, og det koster ingen penger. Da får han i stedet en klekkelig lønn.

St1: Er Dennis Hauger så god at han får sjansen?

Atle: Jeg mener det. Han har allerede vunnet løp i Formel 2 i sin første sesong, og i fjor dominerte han Formel 3.

Dennis Hauger har prestert bra i sin første F2 sesong

Red Bull eller Ferrari?

St1: Red Bull har vel flere juniorer de satser på? Og det er vel ikke plass til alle i F1?

Atle: Det er riktig. Red Bull har fem juniorførere i Formel 2, og alle de vil ikke komme til F1. Men i skrivende stund ligger Dennis som nummer to av disse juniorene, og han er den yngste med desidert minst erfaring. Jeg tror derfor Dennis er den som ligger best an av disse juniorene.

St1: Foran Dennis på sammenlagtlista finner vi Red Bull-junior Jehan Daruvala fra India. Har ikke han en fordel fordi han kommer fra et større land?

Atle: Jo, det kan han ha, da India er et enormt marked, og Norge er et veldig lite. Men jeg tror ikke det blir avgjørende. Daruvala er fem år eldre enn Dennis og kjører nå sin tredje sesong i F2. Da tror jeg toget har gått for ham, for å være helt ærlig. Dessuten tror jeg ikke Red Bull bryr seg så mye om at Dennis kommer fra et lite land. Kommer Dennis til F1 blir han en stjerne over hele verden, ikke bare i Norge.

St1: Det er kun tjue førere i F1, og noen av disse må jo gi seg for at Hauger skal komme til F1. Hvem blir det?

Atle: Ja, det er ikke enkelt å komme til F1. Det holder ikke bare å være god, det må også bli en ledig plass. Det mest nærliggende er at Dennis får sjansen i Red Bulls juniorteam, Alpha Tauri. Der tror jeg japanske Yuki Tsunoda sitter ganske trygt i noen år fordi teamet samarbeider med japanske Honda. Men Pierre Gasly vil videre, fordi han har større ambisjoner enn å kjøre for Alpha Tauri. Jeg tror det beste for Hauger er om Gasly tar et år til i Alpha Tauri, slik at Dennis får et år til i F2. Og at Gasly forsvinner i 2024, og at Dennis da tar plassen hans.

St1: Hva med Ferrari, som Shell har et tett samarbeid med. Kan vi se Dennis der?

Atle: Ingen ting er umulig, men i første omgang tror jeg ikke Dennis havner i Ferrari. Kommer Dennis til F1, så blir det mest sannsynlig i Alpha Tauri, men om han gjør det bra, så er det umulig å si hvor han havner om noen år.

arrow-right
Forrige
- God olje er helt avgjørende

20.06.22

Neste
Hva er AdBlue og hvorfor trenger din bil det?

20.06.22

Relaterte artikler

Les alt