St1 eco-driving tips

Med eco-driving/sparsom kjøring sparer du drivstoff. Det er bra både for lommeboka og miljøet. Ujevn kjøring kan øke drivstofforbruket.

 1. Kontroller dekktrykket – Sjekk at dekkene dine har produsentens anbefalte trykk. Ujevn dekkslitasje kan øke drivstofforbruket.
 2. Regelmessig service – Følg serviceheftet til bilen din. Bytt olje og filtre i henhold til det som er anbefalt for din bil, og hold motoren ren.
 3. Ta bort skiboksen og takstativ – Ta bort skiboksen og takstativet når du ikke behøver å bruke dem. Tøm bagasjerommet for unødige saker og ting.
 4. Gir opp og kjør på høyest mulige gir – Kjør bare et par billengder i første gir før du girer til andre. Hopp gjerne over tredje giret og legg inn fjerde, eller fra tredje og direkte til femte.
 5. Stopp motoren – Hvis du vet at du blir stående med bilen i over ett minutt, f.eks når det er kø, stopp motoren.
 6. Planlegg kjøringen – Unngå bråbremsing og unødvendige stopp. Planlegg kjøringen på en slik måte at du slipper å stoppe og starte unødig.
 7. Hold avstand fra bilen foran deg – Slipp gassen og rull mot kryss, trafikklys og rundkjøringer.
 8. Bruk motorvarmer – Det er bra både for lommeboka og miljøet. Kaldstart bruker mer drivstoff – også når det er plussgrader.
 9. Ikke bruk AC annet enn når det er absolutt nødvendig. AC`en drar opp til 1dl drivstoff ekstra pr mil.
 10. Brems med motoren – Slipp gassen og gir ned. Planlegg kjøringen og senk hastigheten ved å slippe gassen i tide – og slipp den helt.
 11. Piggdekk øker drivstofforbruket – hvis du har mulighet til å velge piggfrie dekk så er det bedre for din biløkonomi og for miljøet. Piggdekk river opp store mengder partikler og sliter ned asfalten.
 12. Bruk normalbredde på dekkene – Ekstra brede dekk øker drivstofforbruket.